Hallo Ik ben Joop Orlebeke bedenker en producent van Datss®

(Digital Auditive Training & Speechreading Service).

Tot voor enkele jaren geleden was ik zelfstandig ondernemer. Vanaf mijn geboorte heb ik een voortschrijdend ernstig gehoorverlies aan beide kanten. Ondanks mijn handicap lukte het mij in al die jaren redelijk mezelf als ondernemer te ontplooien en een renderend bedrijf op te bouwen.Tot in 2013 mijn steeds ernstiger gehoorverlies mij noodzaakte de onderneming te beeindigen. Details zal ik je hier besparen, die komen hier nog wel eens voorbij. Ik was op dat moment 61 en ongewild voortijdig gepensioneerd. In ons eigen bedrijf had ik mij met alle in de loop der jaren aangeleerde trucs, met mijn gehoorverlies best redelijk weten te handhaven. Het vinden van een nieuwe geschikte werkstek was op deze leeftijd natuurlijk een al bij voorbaat onmogelijke missie, zodat een aantal vrijwilligers functies werden bekeken. Dat viel nog niet mee! Functies die zo op het oog perfect bij mijn profiel aansloten bleken door het gehoor probleem toch te hoog gegrepen. Toch wilde ik wel weer iets omhanden hebben, wat resulteerde in het opstarten van dit project eind 2014.

Joop Orlebeke (juni 2016) 

 

 

Het doel van deze korte video is je vertrouwd te maken met het Datss® trainings programma en je te laten zien hoe het je kan helpen je gehoortoestellen zo goed mogelijk te gebruiken.

Waar ging het ook weer om? Waarom heb je op een gegeven moment besloten je gehoortoestellen aan te schaffen? De communicatie werd minder, je had steeds meer moeite te begrijpen wat je omgeving je wilde vertellen.

Gehoorapparaten  zijn uitstekend in staat allerlei geluiden te versterken, maar verwacht nooit dat ze ook automatisch zorg dragen voor een beter spraakverstaan!

Daar is meer voor nodig. Beter horen is zeker niet het zelfde als beter verstaan!

Gehoortoestellen helpen je om beter te horen maar je moet nog wat extra werk doen om ook weer beter te verstaan! Nu weten we dat niet behandeld gehoorverlies er niet  alleen toe bijdraagt dat je minder goed zachte geluiden hoort maar dat  ook het volgen van de conversatie in een rumoerige omgeving aanzienlijk gefrustreerd wordt.

Op dat moment komt Datss® je te hulp!
 

Zie het als een oefening om je gehoor- vaardigheden beter te ontwikkelen.

De Datss® oefeningen zullen je helpen beter gebruik te maken van de mogelijkheden van je nieuwe gehoortoestellen.

Datss® ontwikkelt en verbetert het korte termijn geheugen en schenkt aandacht aan het verbeteren van het reactie en verwerkings tempo.

De oefenstof omvat iedere dag voorkomende situaties, zoals luisteren naar conversatie in rumoerige omstandigheden en het luisteren naar een spreker met nog een andere spreker op de achtergrond. Verder oefent Datss® met snelle sprekers voor verbeteren van het auditief geheugen en trainingen om je brein te helpen invullen wat je mist zodat je de voortgaande conversatie beter kunt volgen. Al deze taken zullen je helpen met een betere communicatie.

In combinatie met de geavanceerde Liplees technieken van de WordSheet modules (waarmee het programma uniek is!) zorgt Datss® voor een aanzienlijke verbetering van de aangeboden leerstof in traditionele trainingsprogrammas.

Aan het eind van elke training verzorgt Datss® per E Mail een rapportage en score van de gemaakte oefeningen. Iedere maand ontvang je bovendien een overzicht van het totaal van je scores en vorderingen die verwerkt zijn in een eenvoudig en duidelijk afleesbare grafiek.

Datss® zorgt ervoor dat je maximaal profijt uit gehoortoestellen haalt.

Datss® zorgt voor herstel van een beter spraakverstaan en communicatie!