Op dit moment is deze site nog in bewerking. Vanaf 1april 2017 gaat het Cursus programma van start.

Voorlopig kun je het volledige Datss® programma nog niet bestellen maar kun je al vast oefenen met de Try-Out (>>Menu>>Datss nu proberen) Je begrijpt dat het voor ons in deze fase belangrijk is je mening over het programma te horen. Wanneer je een training volledig doorwerkt zien wij dat en zullen wij je een feed back formulier toesturen. Wij stellen het erg op prijs dit formulier ingevuld door jou retour te ontvangen.Je helpt ons daar enorm mee en wij waarderen dat. 
Bij ontvangst van jouw beoordeling sturen wij je dan ook ons gratis E-book Tien sleutels naar beter spraakverstaan.!

 

Handleiding Datss® training Demo-Versie (Okt 2016).

Datss® combineert het gebruik van van Lipleestechnieken en Auditieve Training (LL en AT modules) en is daarmee uniek in zijn soort!
Met
Liplezen achterhalen we het mondbeeld en met Auditieve Training trainen  we de hersenen in het sneller en soepeler verwerken van gehoorinformatie. Doel is het realiseren van een (veel) beter spraakverstaan bij slechthorenden en hoortoestelgebruikers. Liplees en Auditieve training, het optimaal gebruik van restgehoor en een slimme strategie in omgang met bekende gehoorproblematiek in het dagelijks leven vormen dan ook het fundament van deze cursus. De 
Datss® methode maakt bij voorkeur gebruik van het aanbieden van contextuele sleutels en volwaardige zinnen waarbij niet in eerste instantie wordt uitgegaan van beter horen  maar van beter begrijpen!

LL modules.(Liplezen)
Nadat je hebt doorgeklikt vanaf de introductiepagina verschijnt rechts in het scherm de spreker. Je kunt dit beeld vergroten met een klik en weer terugzetten in de oorspronkelijke positie met nogmaals een klik op het kruisje rechtsboven.
Afhankelijk van het soort oefening kun je antwoorden met een klik op de juiste afbeelding of positie (click-map) dan wel invullen van (ontbrekende delen) van de aangeboden tekst (fill in the blancs). Je score wordt automatisch bijgehouden en is gerelateerd aan het niveau. De waardering van de verschillende niveaus hangt samen met het aantal toegestane herhalingen en de moeilijkheidsgraad van de aangeboden stof.

AT modules. (Auditieve Training)
AT modules maken  gebruik van audio voor het aanbieden van de opdracht. Je kunt het geluid op een comfortabel niveau instellen met de schuifbalk rechtsboven. Afhankelijk van het soort oefening kun je antwoorden met een klik op de juiste afbeelding of positie (click-map) dan wel invullen van (ontbrekende delen) van de aangeboden tekst (fill in the blancs). Je score wordt automatisch bijgehouden en is gerelateerd aan het niveau. Afhankelijk van het niveau wordt de audio informatie meer of minder helder aangeboden. (achtergrond lawaai en ruis). Verder kan het niveau ook gerelateerd zijn aan de snelheid van de tekst. Veelal wordt bij AT modules ook gebruik gemaakt van een tijdslimiet.

De methodes van de verschillende modules spreken verder voor zich en zijn  super eenvoudig in gebruik. WS modules (WordSheet) maakt gebruik van een aantal aan elkaar gerelateerde woorden in kolommen (Sheet) waarvan een groot aantal verschillende zinnen kunnen worden gevormd.

Na het voltooien van iedere oefening ontvang je per E-Mail van ons je score van de gemaakte test. (nog niet in deze demoversie!) Regelmatig inzenden van de oefeningen wordt door Gehoorcollege.nl beloond met een gratis analyse van je vorderingen!

De modules in deze Demo zijn bedoeld als Try-Out met beperkte omvang.
Deze Demo wordt je gratis aangeboden door gehoorcollege.nl (januari 2017 On-Line).

Wij vragen je alleen je E-Mail adres voor toezending van onze enquete die wij dan graag van je retour ontvangen!

 

We horen graag van je!

 

Joop Orlebeke (gehoorcollege.nl)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Wat is Datss®?

Bestel hier je gratis Try-Out versie